Onderdelen van de OGSM archiveren

Archiveer strategische keuzes, indicatoren en acties

Na verloop van tijd heb je in je OGSM items staan die niet meer relevant zijn, maar die je wel wilt bewaren. Daarom is er de mogelijkheid om items te archiveren. Een item dat is gearchiveerd, wordt niet getoond in de OGSM en op de dashboards. In de OGSM kun je met een druk op de knop de gearchiveerde items alsnog weergeven.

Benodigde rechten: Administrator

Alleen gebruikers met de rol ‘Administrator’ en eigenaren van items kunnen deze archiveren.

Indicatoren en acties archiveren

• Ga met de aanwijzer rechtsboven op de indicator of actie staan.
  • Selecteer in het menu ‘Archiveren’.
  • Je krijgt nu een melding of je het zeker weet. Klik op ‘OK’ om het item te archiveren.

Nadat het item is gearchiveerd, is deze niet meer zichtbaar in de OGSM en op de dashboards. Bovenaan de OGSM kun je wel altijd zien hoeveel gearchiveerde items er zijn.

Strategische keuzes archiveren

Het archiveren van strategische keuzes werkt hetzelfde als het archiveren van indicatoren en acties. Maar let op: bij het archiveren van een strategische keuze worden automatisch ook alle bijbehorende indicatoren en acties gearchiveerd.

• Ga met de aanwijzer rechtsboven op de strategische keuze staan.
  • Selecteer in het menu ‘Archiveren’.
  • Je krijgt nu een melding of je het zeker weet. Klik op ‘OK’ om het item te archiveren.

Gearchiveerde items weergeven in de OGSM

Standaard worden gearchiveerde items niet weergegeven. Je kunt ze als volgt toch zichtbaar maken in de OGSM.

• Klik boven de OGSM op ‘Gearchiveerde items’. Deze worden nu getoond met een stippellijn.

Gearchiveerde items weer publiceren

Per ongeluk een item gearchiveerd? Haal hem weer uit het archief.

• Zorg dat gearchiveerde items worden weergegeven in de OGSM door bovenaan op ‘Gearchiveerde items’ te klikken.
  • Ga met de aanwijzer rechtsboven op de strategische keuze staan.
  • Selecteer in het menu ‘Publiceren’.

Bij het publiceren van een strategische keuze worden ook de bijbehorende indicatoren en acties gepubliceerd.