OGSM brainstorm

Creëer je plan in het OGSM-model

Samen brainstormen

In deze stap verzamelen we alle input voor de 5 onderdelen van het OGSM-model. Nodig collega’s of externen uit om mee te denken. Door meerdere mensen te betrekken zorg je voor rijke input, meer creativiteit en meer draagvlak. Maak vooraf de scope van de strategie helder: richt je je op komend jaar of de komende drie jaar?

Om te brainstormen over OGSM gebruik je de tool ‘Brainstorm‘.

Brainstorm toevoegen aan de groep

Benodigde rechten: Administrator

Alleen gebruikers met de rol ‘Administrator’ kunnen de Brainstorm toevoegen aan een groep.

Voeg een ‘Brainstorm’ toe aan de groep en selecteer het sjabloon ‘OGSM’

Je kunt nu de 5 onderdelen van het OGSM-model vullen.

Een leeg OGSM-model staat klaar voor de brainstorm

Items toevoegen aan de brainstorm

• Klik op het plusje bij het onderdeel waar je een item wilt toevoegen.
  • Typ de titel en eventueel een beschrijving.
  • Je kunt een label toevoegen. Typ een label in het veld ‘Labels’ en druk op <Enter>. Eerder gebruikte labels kun je direct aanklikken.

Klik op het plusje om een nieuw item toe te voegen

Formulier om een nieuwe strategie toe te voegen

Items bewerken

Nadat je in de brainstorm een item hebt toegevoegd kun je deze nog bewerken of verwijderen. Je kunt alleen je eigen items bewerken.

• Ga met de aanwijzer op het item staan. Er verschijnen twee iconen: klik op het potloodje om het item te bewerken. Klik op het kruisje om het item te verwijderen.

Reageren op items

Reageer op ideeën van anderen om een idee aan te vullen of vragen te stellen.

• Klik op een item om erop te reageren.

Klik op een item om erop te reageren

• Typ je reactie en klik op ‘Verstuur’ om de reactie te plaatsen.

Reageren op een item

Items verslepen

Als een item op de verkeerde plaats in de OGSM staat kun je hem verslepen.

• Ga met de aanwijzer op het item staan.
  • Houdt de muisknop ingedrukt, versleep het item naar de juiste plek en laat de muisknop los.

Item verslepen naar een andere plaats in de OGSM

Brainstorm afsluiten en exporteren naar OGSM-tool

Benodigde rechten: Administrator

Alleen gebruikers met de rol ‘Administrator’ kunnen de brainstorm exporteren naar een OGSM-tool.

De OGSM-brainstorm is bedoeld om alleen of samen een OGSM te creëren. Als deze klaar is kun je de resultaten exporteren naar de OGSM-tool. De volledige inhoud van de brainstorm wordt dan in de OGSM-tool gezet. In deze tool kun je de details invullen (zoals deadline en verantwoordelijke bij acties) en de voortgang monitoren.

• Klik op de knop ‘Exporteer’.

• Typ de naam van de OGSM-tool en klik op ‘Opslaan. De resultaten van de brainstorm worden naar de OGSM-tool gekopieerd.

OGSM-brainstorm exporteren naar OGSM-tool