Indicator-dashboard bekijken

Overzicht van indicatoren uit meerdere OGSM’s

Het Indicator-dashboard geeft een overzicht van indicatoren uit meerdere OGSM’s. Je kunt zelf kiezen welke OGSM’s je op het dashboard weer wilt geven.

Indicator-dashboard instellen

• Klik rechtsboven in het scherm op het Dashboard-icoon
  • Selecteer in het menu vervolgens ‘Indicator-dashboard’

• Je komt het het dashboard. Het dashboard is nog leeg, omdat je eerst moet instellen van welke OGSM’s je de acties wilt zien.

• Klik op de knop ‘Dashboard bewerken’.
  • Klik op de knop ‘Toevoegen’ en selecteer je OGSM die je wilt zien.
  • Voeg ook overige OGSM’s toe aan het dashboard.
  • Je kunt de volgorde van de OGSM’s wijzigen door ze de slepen. Gebruik hiervoor de dire puntjes die voor de titel van een OGSM staan.
  • Klik op ‘Opslaan’ om de wijzigingen te bewaren.

Indicator-dashboard bekijken

Je ziet nu het Indicator-dashboard. Van elke indicator zie je:

1. Stoplicht
  2. Eigenaar
  3. Titel van de indicator
  4. Huidige waarde + datum
  5. Streefwaarde + datum
  6. Bijbehorende OGSM en strategische keuze
  • Klik op de titel van een indicator om deze te bewerken.
  • Klik op de titel van de OGSM om de volledige OGSM-kaart te zien.

Indicator-dashboard filteren

Je kunt het Indicator-dashboard filteren op:

1. Mijn indicatoren: toont alle indicatoren waar je zelf eigenaar van bent.
  2. Stoplicht
  3. Laatste meting: Afgelopen maand, Afgelopen 3 maanden, Geen meting
  4. Labels: bijv. toon mij alle indicatoren met het label ‘Marketing’ of ‘Prio 1′. Let op: het filter toont ook indicatoren die bij een strategische keuze horen met het betreffende label.
  5. Groepen
  • Ga met de aanwijzer op het filter staan
  • Selecteer in het menu dat uitklapt het item waarop je wilt filteren.
  • Met dezelfde stappen kun je een extra filter toevoegen of het filter weer uitschakelen.