Brainstorm aanmaken en onderwerpen bewerken

Benodigde rechten: Administrator

Alleen de Administrator van een groep kan een nieuwe brainstorm aanmaken.

Voeg de tool Brainstorm toe aan een groep om met de tool te werken.

• Ga naar de homepage.
  • Klik op het icoon ‘tool toevoegen’

Er verschijnt een formulier om de tool toe te voegen.

• Selecteer de tool ‘Brainstorm’.
  • Typ een naam voor de tool.
  • Klik op opslaan.

Voeg de tool ‘Brainstorm’ toe

Sjabloon selecteren

Start met een lege brainstorm waarin je zelf de onderwerpen kunt bepalen of selecteer een sjabloon.

• Selecteer het sjabloon:
    • Kies zelf de onderwerpen: Je kunt zelf onderwerpen voor de brainstorm aanmaken.
    • OGSM: Brainstorm over de onderdelen van het OGSM-model.
    • Businessmodelcanvas: Brainstorm over de negen bouwstenen van het businessmodelcanvas.
    • Scope: Brainstorm over de scope van het project om de strategie te bepalen: Doeljaar, Strategische vragen, Belanghebbenden, Randvoorwaarden en Overige aandachtspunten. Je kunt de onderwerpen na het toevoegen van de brainstorm nog wijzigen.
  • Klik op ‘Opslaan’ om de brainstorm aan te maken.

Selecteer een sjabloon

Onderwerpen aanmaken

Je kunt zelf onderwerpen aanmaken. Let op: Dit geldt niet voor de sjablonen OGSM en Businessmodelcanvas.

• Klik op de knop ‘Onderwerp toevoegen’ om een nieuw onderwerp aan te maken.

• Typ een naam en een omschrijving. De beschrijving zien deelnemers als ze een nieuw idee willen toevoegen.
  • Klik op ‘Toevoegen’.

Typ de naam en de beschrijving van het onderwerp

Onderwerpen bewerken

Je kunt bestaande onderwerpen bewerken. Let op: Dit geldt niet voor de sjablonen OGSM en Businessmodelcanvas.

• Klik op de titel van een onderwerp.

• Pas de naam en/of de beschrijving aan.
  • Klik op ‘Opslaan’.

Onderwerpen verwijderen

Je kunt alleen onderwerpen zonder items verwijderen. Verwijder eerst resterende items of versleep ze naar een ander onderwerp.

• Klik op het prullenbak-icoon.
  • Klik op ‘OK’ om het verwijderen te bevestigen.